duminică, 11 iulie 2010

Noi si Voi #1

The billion dollar question: „Am vazut ca avem 2 optiuni: sa pansam rana sau sa o lasam sa faca puroi si sa plecam...intrebarea (sau poate sfatul cerut) este: voi ce optiune alegeti, si de ce?


Adi: Bine inteles, cum stiti , sunt un nationalist convins si prin uramare prefer cu toata sinceritatea sa raman aici , pentru ca , daca o lasam sa “faca puroi” tot prost o sa fim vazuti si lumea o sa se fereasca de noi din ura , si daca facem ceva ( oprim corupia si impunem legi) , recuperam pe plan economic si militar , castigam superioritate in Balcani si poate atunci o sa ne putem considera civlizati.
Si ce putem face?
Putem face multe , mai ales noi cei tineri , avem toata viata in fata si inca facem parte din generatia care nu s-a cretinit si nu are obsesie pt Ben 10 sau alti criminali d’astia. Si nu tine strict de politica , putem trezi macar constiinta prin miscari civice nationaliste sau partial-nationaliste , noi putem gandi cu capul nu cu banul . Si daca putem deveni un val intelectual , este indicat sa incercam sa ii “inecam” si pe altii.

Alex: Prefer să rămân aici , să pansez rana , deoarece nu vreau să plec, să uit de ţara asta minunată , cu istoria şi mai frumoasă.Probabil , dacă plecăm toţi , o să se uite complet că a existat cândva o "Românie".Ştii , avea o dată Adi la status : "Individul moare o dată şi-odată , dar naţiunea poate domni peste veacuri."
Foarte mare dreptate...

Iulian: Adi in articolul sau a prezentat situatia in care este Romania in momentul de fata.Trist dar adevarat,O situatie pe care eu un muritor de rand sau oricare altul de teapa mea nu o poate schimba printr-o pocnitura de degete.Tu de fapt ne intrebi daca vrem sa ajutam tara sau nu , dandu-ne 2 variante : ori o salvam si traium alaturi de ea in deplina mandrie ce rezulta din actiunea noastra eroica de a salva tara de la un viitor intunecat , sau...putem emigra ca un om normal intr-o tara civilizata , sa incepem sa ne cladim o viata noua sa formam o familie si sa traim fericiti pana cand vom muri.Ca sa nu mint o sa incerc sa iti spun cat mai pe scurt ce fac ( atentie timpul prezent, mod indicativ ) , ce aleg eu din variantele pe care tu mi le-ai pus in fata.As alege sa plec din Romania pentru ca aici nu am niciun viitor si nu voi putea niciodata sa il schimb.Nu voi avea putere nici in 100 de vieti pe parcursul a 100 de decenii sa schimb ceva.Nici macar nu doresc sa schimb ceva , vreau sa imi construiesc structura propriei vieti singur , fara sa fiu ingradit de nimeni.Pentru ca asta se intampla in Romania : de la cei mai mici oameni pana la cei mai mari toti isi limiteaza drepturile unul celuilalat.Si ce decurge din nemultumirea generala ?Haos , anarhie bineinteles un rezultat invenitabil , care urmeaza sa loveasca Romania in scurt timp , probabil intr-un deceniu.Doresc sa plec cat mai repede sa ii las in pace pe toti si sa fiu lasat in pace la ranadul meu.Deci pe scurt , las buba sa se faca mai mare si sa iasa puroi.Eu incerc doar sa nu ma murdaresc.

Alin: Eu sunt de parere ca trebuie sa facem ceva pentru tara asta. Daca nu noi, atunci cine? O sa ramanem o „civilizatie” fara sperante.Si ar fi pacat pentru ca stramosii nostrii nu s-au strofocat degeaba pentru ca noi sa putem sa ne cacam pe toate visele lor de a scoate tara asta din paragina.Cu taota istoria asta in spate, daca nu facem ceva tara noastra va intra sub tutela Unguriilor si limba noastra va muri treptat si noi o sa fim singurii care o sa o avem pe constiinta pentru ca aveam posibilitatea de a face ceva. Asa ca, de ce nu ? De ce sa nu o pansam ? Nu avem nimic de pierdut...numai de castigat daca reusim. In schimb daca stam cu mainile in san chiar nu avem nimic de castigat...doar ca pierdem tot.

Mutlumim Tudor pentru intrebarea intriganta.Va asteptam aici cu intrebarile(prin comentariu) pentru chatroom-ul viitor.Multumim anticipat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu